ВИЗА Клуб раздаде първите си годишни бизнес награди

31 май 2014

Първите годишни бизнес награди на ВИЗА Клуб и партньори за 2013 г. бяха раздадени вчера вечерта на официална церемония в София. Символичното име на наградите е „Бизнес и образование – ръка за ръка“. Номинираните компании се състезаваха в два раздела. Първият беше „Инвестиции и бизнес“, а вторият – „Образование и човешки ресурси“. В първия раздел имаше няколко категории. В категорията най-значима инвестиция призът взе Sofia Ring Mall.

DPP_10362

В категорията най-успешна бизнес стратегия се отличи фирмата за внос, дистрибуция и производство на бързооборотни стоки „Си Комерсиал 7″ от Самоков. Наградата за най-успешна бизнес стратегия в сферата на хотелиерството и туризма получи хотел „Роял Спа“ във Велинград. Призът за най-успешна бизнес стратегия в сферата на бизнеса и предприемачеството беше връчен на „Каламарис груп“ ЕООД.

DPP_10363

В категорията най-динамично развиваща се компания почетната статуетка завоюва „Автомотор корпорация“. Като най-динамично развиваща се компания в производствения сектор беше отличена „Марс Армор“, специализирана в производството на бронежилетки. Най-динамично развиваща се компания в сферата на туризма и хотелиерството стана хотел „Сана Спа“, Хисаря.

DPP_10458

В категорията бизнес продукт на годината имаше няколко сфери, за които бяха раздадени награди. В сферата на застраховането и финансите бизнес продукт на годината е ЗАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“. В областта на IT технологиите отличникът е Lenovo. В сферата на фармацевтичните продукти първо място спечели натуралният продукт „Герисан“ на „Велеви Фарма“. Концепцията Sqoom, подпомагаща процеса на регенериране на кожата и забавяща нейното стареене, стана бизнес продукт за 2013 г. в козметичната индустрия. В сферата на спорта и здравето отличник е Pulse Fitness & SPА в София. Бизнес продукт на годината сред заведенията и ресторантите стана Once Upon A Time – Библиотеката в София. Бизнес продукт сред алкохола и алкохолни напитки е Top Drinks.

DPP_10465

В категорията иновация на годината също имаше няколко сектора, в които бяха връчени награди. В категорията бизнес и предприемачество иновация на годината стана Embril. В сектора на комуналните услуги призът взе фирмата за локални и отоплителни системи „Рувекс“. В сферата на здравеопазването наградата за иновация грабна City clinic, София. Наградата за иновация в естетичната и дентална хирургия беше връчена на дентални клиники ЕО Dent. Бизнес лидер за 2013 г. стана Цветелина Николова, изпълнителен директор на винарска изба „Катаржина Естейт“.

DPP_10457

Във втория дял „Образование и човешки ресурси“ бяха връчени три награди. Първата беше за най-успешна институция в средното образование за подготовка на кадри за бизнеса. Призът отиде при Националната търговска гимназия в Пловдив. Наградата за най-успешна институция във висшето образование на кадри за бизнеса беше присъдена на Европейския колеж по икономика и управление в Пловдив. Най-успешен партньор Бизнес-Образование стана „Джи Ай Груп“ ЕООД.

DPP_10466

Критериите, по които са избрани фирмите, са финансови резултати, бизнес потенциал и иновации, ефективна оперативна дейност, брандинг и маркетинг, ниво на обслужване на клиенти и социален принос. Задачата за избор на най-успешните фирми беше предоставена на специална комисия с председател Асен Ангелов, изпълнителният директор на Агенцията по заетостта. Наред с инициативата за бизнес наградите Виза Клуб стартира и благотворителна програма „Образование и кариера“, чрез която ще се подкрепят първите трима с най-висок успех кандидат-студенти сираци, които кандидатстват във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) в София.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)