Канада

Визите за Канада падат след дни

28 ноември 2017

От 1 декември тази година, българите ще могат да пътуват и да престояват в Канада без визи. Новината бе потвърдена официално от министъра на външните работи Екатерина Захариева в ефира на Българската национална телевизия. Захариева уточни, че безвизовото пътуване не позволява работа в Канада. То е подходящо за кратки бизнес пътувания, туризъм, както и за посещения при близки, познати и роднини.

Тези, които пътуват със самолет, трябва да се регистрират еднократно на сайта на канадското външно министерство. При пътувания по суша или море подобна регистрация не е нужна. Регистрацията е еднократна и важи за 5 години. Не е нужно да се прави такава при всяко пътуване. Таксата за регистрацията е 7 канадски долара.

Канада

Ако българските граждани все пак искат да работят в Канада, то те трябва да получат разрешение за това по съвсем друг ред. Захариева заяви, че продължават дипломатическите усилия и за падането на визите за САЩ. Външният министър изрази надежда, че в рамките на три години това също ще се случи.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)