15203205_1328034457215480_5964270129695546746_n

Вировчица с щанд на Kоледното хоро в Брюксел

26 ноември 2016

Както вече In LIFE ви информира, на 3 декември в Брюксел ще се състои Предколедно хоро, организирано от Клуб „На хорото в Брюксел“. За 17-ото издание на инициативата на 3 декември ще се представи както спектакъл, така и възможността участниците  да се повеселят с хоро в удобната и просторна зала на община Woluwe St.Pierre.

slide_3
Ще  гостува фолклорна група „Равнец“ – 5 прекрасни мъжки гласа, които в съпровод на тарамбука, гайда и тъпан ще пренесат в магията на Родопите и Пирин, а танцьорите от групата за сценични изяви към клуба ще допълнят фолклорната палитра с танци от останалите етнографски области на България.
Във фоайето ще бъде разположен щанд, от който може да се закупят различни сувенири и коледни играчки, както и домашни български сладкиши, като събраните средства ще се предоставят на Фондация „Вировчица“, работеща за осигуряване на първа помощ за жителите на няколко села в Северозападна България.
Още една идея ще съпроводи На хорото в Брюксел„Прочети и донеси на Голямото хоро“. Всеки, който разполага с прочетена книга или списание на български език, може да ги постави на определеното за това място и/или да си вземе от наличните там.
Към родолюбивата инициатива ще се присъедини и Фондация Вировчица. Всеотдайната Деси Бояджиева организира за „Вировчица“ благотворителен щанд с ръчно изработени лично от нея много красиви магнитчета. А прекрасният ѝ дамски екип ще зарадва с българска баница, кексчета и други удоволствия за небцето!

slide_1

Подкрепата на всеки един българин е безценна, защото както казват от Фондация Вировчица:“ това ще ни приближи с още една крачканапред към целта да имаме дефибрилатор, така че хората да могат да оцелеят докато пристигне лекарят с линейката.“
Събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на животоспасяващ дефибрилатор за обществено ползване в едно или (дай боже) повече села във Врачанска област.


Ако имате път към Брюксел около 3 декември, не пропускайте веселбата с хорцата (https://www.facebook.com/events/514566515419918/), отбийте се на благотворителния щанд в полза на Вировчица и опитайте от вкусотиите, приготвени със златни ръце и сърца! 

Адрес:
salle „FABRY“ W :Hall
Av Charles Thielemans, 93, 1150 Woluwe St. Pierre
http://www.woluwe1150.be/congres/fabry/fabry_description.htm
Залата се намира на 3 мин. от спирка “Chien vert“ на трамваи:

39 (Montgomery- Hermann Debroux), 44 (Montgomery- Tervuren)
Подземния паркинг е достъпен и безплатен (запазените места, отбелязани с номера на коли важат само през работните дни).Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)