Виртуална реалност в метрото

Виртуална реалност преобразява столичното метро на 19 октомври

15 октомври 2019

Виртуална и добавена реалност, програмиране, роботика, анкета за умни решения за столицата, Green Box ТВ, радио студио и електронна музика ще преобразят метростанция „Сердика-2“ на 19 октомври, събота от 11:00 до 17:00 ч.

Digitality Underground е арт исталация, официално селектирана в рамките на европейската инициатива „Запознайте се и програмирайте“, която се провежда паралелно в Австрия, Белгия, Босна и Херцеговина, България, Хърватска, Чехия, Франция, Германия, Унгария, Ирландия, Италия, Казахстан, Холандия, Република Северна Македония, Полша, Португалия, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия, Словения, Испания, Швейцария, Обединеното Кралство и Украйна, а в България се администрира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

virtual2

На 19 октомври, гражданите и гостите на столицата ще преминат през „тунел на трансформацията“, след което ще могат да споделят своите идеи, послания и предложения в специално изграден ТВ сет. Следващото ниво е овладяване или запознаване с технологиите и изкуствата на дигиталното бъдеще.

Digitality Underground се провежда за първи път и се осъществява под патронажа на Столична община. Любезен домакин е „Метрополитен“ ЕАД, а организатор – младежкото сдружение в обществена полза „Лаборатория за интерактивни и медийни програми“.

Целта на събитието е гражданите на столицата и особено децата и младите хора да бъдат вдъхновени не само да бъдат потребители, но и творители на дигитални и ИТ продукти и изкуства в полза на обществото и в името на социалната еволюция. Куратор на инсталацията е режисьорът Атанас Лозанов Nasix.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)