Коледна украса

Включи се в кампанията „Да украсим София за Коледа“!

04 декември 2017

Ако сте от хората в София, за които предстоящите коледни и новогодишни празници носят нужния положителен заряд, то спокойно може да се включите в тазгодишното издание на традиционния конкурс „Да украсим София за Коледа”. За целта е нужно да направите нещо, което най-вероятно вече сте сторили – да украсите празнично балкона, двора си или пък междублоковото си пространство на територията на Столична община.

elha1

Официално кампанията, която стартира на 1 декември тази година ще продължи до 15 януари 2018 г., като гражданите могат да изпращат до 3 снимки с тяхна украса на имейл адрес: ukrasi_sofia@mail.bg, най-късно до горепосочената дата. На страницата във фейсбук „ДА УКРАСИМ СОФИЯ ЗА КОЛЕДА” ще бъдат публикувани относимите към кампанията фотографии.

Коледна украса

Трима от авторите (собствениците) на украсата, събрала най-много харесвания, ще получат парични награди: първа награда – 1 200 (хиляда и двеста) лева, втора награда – 600 (шестстотин) лева, трета награда – 300 (триста) лева. В конкурса могат да участват организации или физически лица, навършили 18 години. Условията на конкурса ще намерите на фейсбук страницата „Да украсим София за Коледа” и на страницата за култура на Столична община – „АртСофия” (http://www.artsofia.bg/bg).

elha2

Иначе проливният дъжд в столицата, който продължава вече трети ден, отмени пускането на светлините на коледната елха пред НДК. Десетки жители и гости на София, много от които семейства с малки деца, напразно чакаха в студения дъжд за светването на лампичките на голямата коледна елха.

Най-вероятно те не бяха разбрали, че още в ранния следобед от Общината съобщиха, че във връзка с неблагоприятната метеорологична обстановка се отменя празничната музикално-танцова програма, запалването на светлините на Коледната елха на София и заря, които трябваше да се реализират на 1 декември в парка пред Националния дворец на културата.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)