Цветан Цветанов

ВКС решава за 4-годишната присъда на Цветан Цветанов

17 април 2015

Върховният касационен съд заседава по делото за престъпление срещу правосъдието срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, съобщи dir.bg. Макар да не е задължен да се яви пред Върховния касационен съд, бившият вътрешен министър дойде тази сутрин в Съдебната палата с всичките си упълномощени адвокати, сред които е и германският депутат Ханс-Петер Ул, съобщи БНР.
В началото на февруари Софийският апелативен съд (САС) потвърди присъдата от 4 години затвор за Цветанов по обвинението, че е отказал да разпише прилагането на СРС срещу бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров.

Според обвинението ексминистърът е написал шест пъти „Не“ върху исканията за СРС, пренебрегвайки разрешенията за това от съда.
САС реши още, че председателят на парламентарната група на ГЕРБ няма да има право да заема длъжности в държавната администрация за срок от 5 години.

Защитата на Цветанов обаче обжалва решението на САС.
Съставът на ВКС, който ще реши окончателно дали Цветан Цветанов ще влезе в затвора, бе избран в началото на март публично. Съдия-докладчик е Татяна Кънчева. Решението на върховните магистрати ще бъде оповестено в рамките на един месец. То е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

снимка: novini.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)