vlojiteli-v-ktb-bnb-izprikazva-kup-lyji-244606

Вложители в КТБ: Порожанов, засрами се

02 септември 2014

„Порожанов, засрами се! Не ни подхвърляй трохи!“ Такива плакати носеха вложителите в КТБ, които излязоха на пореден протест пред БНБ. Те бяха няколко десетки и протестът им този път се пренесе и пред президентството, заради изказвания на Росен Плевнелиев, предаде репортер на БГНЕС.

Пред БНБ протестиращите искаха отваряне на банката и скандираха отново: „оставка“ и „затвор“. Освен плакатите, с които държат гуверньора Иван Искров отговорен, този път те носеха и надписи, предизвикани от изказването на служебния финансови министър Румен Порожанов, в което казва, че е възможно да се даде достъп до 500 или 1000 лева от депозитите. „Порожанов, засрами се! Не ни подхвърляй трохи“ – този бе най – масовият плакат на протестиращите. „Това е гавра с нас, поредната марионетка, която изпълнява явно някакви задкулисни игри. Иначе не мога да си представя как в 21 век в България могат да се изправят и да ни говорят да си вземем от собствените пари по 500 лв., каза Павлина. Жената има рядка болест и лекарствата й на месец струват между 300- 500 лв. „Порожанов да се оттегли, не може да се справи. Това са шепа некадърници“, каза тя и добави, че е доцент доктор на науките, събирала спестяванията си с 38 години работа. Оцелява благодарение на съпруга си и дъщеря й в чужбина, която изпраща пари. Сред протестиращите бе и бременната в 7 – ми месец жена, която също успява благодарение на човека до себе си, но и при нея всичките й пари са в КТБ. Жената е категорична, че невинни в ситуацията няма и това е една колективна вина на много институции, сред тях и прокуратурата.

Протестиращите бяха и явно афектирани от думите на президента, че КТБ е изолиран случай. Чуха се изказвания, че е срамота за един президент да заеме позиция, която да не е в подкрепа на неговия собствен народ. „Кой е той, че да дава мнението за КТБ дали е изолиран случай?!“ питаха протестиращите. Чуха се и изказвания, че Плевнелиев не е техният президент и че и те са също толкова българи колкото и всички други. Много въпроси бяха зададени днес от протестиращите за държавния глава: За кого работите, г-н президент? Той президент на народа ли е? Протестиращите поискаха отново и съд за всички виновни, които ограбили вложителите в КТБ. Преместиха се пред сградата на президентството и там също се чуха изказвания, че Плевнелиев не е техният президент и че той самият е изолиран случай.

снимка: novini.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)