Young-internet-user-watching-porn

Внимание, порнофилми – плюсове и минуси

29 август 2016

Съвременните сексолози и психолози смятат, че гледането на порнофилми има две страни, предаде БГНЕС.

Вредното влияние на порноиндустрията може да бъде твърде сериозно на психологическо равнище. Мъжът, който се увлича от него, трудно ще вижда любимата в жената, с която има интимна връзка. Той ще вижда в нея най-вече обект за секс. А това може да разруши отношенията и да се превърне в пречка за създаването на семейство.

Момчетата, които откриват за себе си света на секса, започват да гледат порнофилми с идеята да изучат женското тяло. Но не трябва да се увличат, защото впоследствие могат да стигнат до сериозно разочарование от себе си и психическо разстройство, ако не получават спонтанен и стремителен оргазъм.

Неувереността в себе си също тласка към по-честото гледане на порно, но това не е панацея, а затваряне в собствените комплекси. Освен това младите мъже могат да си създадат мнение, че всички жени са достъпни и лесни за сексуални връзки.

Порнофилмите имат и полезни страни. Ако те се гледат от двойката, това може да разшири хоризонтите на позициите и сексуалното себепознание. Това ще спомогне и за отстраняването на някои комплекси, все пак няма съвършени тела и всеки човек реагира индивидуално на ласките и любовната игра. Опитността или обратното липсата на опит влияят върху разкрепостеността в сексуалните отношения. Доверието и чувствителността един към друг ще спомогнат да се напипа начина за постигането на взаимна чувствена пълнота и максимално удоволствие.

Гледането на порно може да доведе до проблеми с ерекцията

Гледането на порнофилми може да доведе до проблеми с ерекцията

Трябва да се отбележи, че все повече млади хора страдат от различни проблеми, свързани със сексуалното им здраве, поради гледането на порнография в Интернет, предупреждава водещата британска специалистка по психосексуална терапия Анджела Грегъри.

Според нейна информация броят на мъжете на възраст около 20 г., страдащи от еректилна дисфункция, през последните години неотменно се увеличава. Според лекаря за това допринася растящата зависимост от гледането на порнография в Интернет.

„През последните 16 г., особено през последните пет, наблюдавам увеличение на броя на младите хора, които биват изпращани при нас“, казала Грегъри пред Би Би Си. „Опитът ни показва, че по-рано мъжете, които бяха изпращани в клиниката ни поради еректилна дисфункция, бяха по-възрастни и техните проблеми бяха свързани с диабет и сърдечно-съдови заболявания“, допълва тя.

По нейните думи сега на психосексуална терапия се подлагат млади хора, при които не се наблюдават очевидни проблеми със здравето.

„Поради това един от въпросите, които винаги задавам, засяга порнографията и навика на мастурбиране, защото именно те могат да предизвикват проблемите с ерекцията при участието на партньор“, обяснява лекарката.

Според изследване, проведено в САЩ през 2014 г., почти половината от запитаните млади хора на възраст между 18 и 29 г. за първи път се сблъскали с порнографията, когато още не са били навършили 13 г. През 2008 г. при подобно запитване за такъв жизнен опит споменали едва 13% от запитаните.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)