Емма Ферер, внучка на Одри Хепбърн,

Внучката на Одри Хепбърн – корица на Harper’s Bazaar

13 август 2014

Септемврийският брой на американския Harper’s Bazaar, който ще бъде издаден на 19 август, обещава да бъде изключително интересен. В допълнение към проекта „Забележителните жeни“ (Iconic women) , за който вече ви информирахме, списанието излиза с не по- малко интересна корица  - 20-годишната си Емма Ферер, внучка на Одри Хепбърн, украсява заглавната страница.

Емма Ферер

Емма Ферер

Емма Ферерна корицата на "Bazar"

Емма Ферер на корицата на „Bazar“

Емма е най-голямата дъщеря на Шон Ферер, син на Хепбърн от първия й брак с актьора Мел Ферер. Тя е студентка във Флоренция в Академията за изящни изкуства и от легендарната си баба  наследява очите с бадемова форма, изписаните като гайтани вежди, както и няколко кашмирени пуловера с поло яка и винтидж плюшено мече.

Емма Ферер

Емма Ферер

Емма е родена през  май 1994г.- почти шест месеца след смъртта на Одри. Така че първите впечатления и спомени от баба й са свързани със снимки: „Спомням си фотография, в която тя скача от трамплин. Изобщо не си давах сметка, че тя е знаменитост – просто си помислих, че бих искала да имам подобна приятелка. Разбира се, като дете никога не съм я възприемала като актриса, а по- скоро като член на семейството.”

Емма Ферер

Емма Ферер

На въпрос за любимия й филм Емма отговаря: „Разбира се, като всички момичета, и аз харесвам „Закуска в Тифани“. Също обичам да да си припомням  филмите „Моята прекрасна лейди“ и „Римска ваканция“, но от всички най-любим ми е „Клоунско лице“.”

Емма Ферер

Емма Ферер

20140813-emma_04
Какво друго е наследила от баба си, в допълнение към някои разпознаваеми черти от външния вид?

„Няколко от нейните кашмирени пуловера с поло яка – нещо, без което не мога да си представя студения сезон: изключително много ги обичам и с удоволствие ги нося цяла зима, и едно бяло плюшено мече.”, отговаря Емма.

20140813-emma_post
Автор на прекрасната фотосесия, между другото, е Майкъл Аведон – 23-годишният внук на легендарния фотограф и съвременник на Одри – Ричард Аведон. В днешно време думата „муза“ се използва твърде често, но за Аведон- Одри Хепбърн е била наистина такава.

harpers-bazaar01

Дали Емма ще бъде музата на Майкъл Аведон предстои да видим.

 

Снимки: Harper’s Bazaar

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)