voyeur-eye-keyhole+(1280x853)

Воайорството и мазохизмът са по-нормални, отколкото мислим

14 март 2016

Редица сексуални фетиши, смятани за ненормални, всъщност са често срещани сред хората, сочи ново изследване, цитирано от „Индипендънт”. Проучването е проведено в Канада и е взело за основа петото издание на „Диагностичния и статистически наръчник за умствени отклонения”, в който сексуалните интереси попадат в две категории – нормални и аномални, пише БГНЕС.

Изследователите са анкетирали 1040 граждани на Квебек. На тях са зададени въпроси относно сексуалните им предпочитания, смятани за аномални в психиатричния наръчник. От 8 типа фетиши, смятани за нередни, 4 се оказали нито рядко срещани, нито необичайни сред мъжете и жените в Квебек.

„Почти половината (45,6%) от анкетираните са заинтересувани от поне един тип сексуално поведение, което се смята за аномално, а 1/3 (33%) вече имат подобни изживявания“, заяви един от авторите на изследването професор Кричън Джойъл. „Фактите предполагат, че трябва да узнаем кои са нормалните сексуални практики, преди да наречем легални сексуални интереси аномални.“ От анкетираните, 35% са заинтересувани от воайорството, 26% от фетишизма, 26% от фротеризма (вид сексуална девиация, при която сексуалното удовлетворение се постига чрез търкане на полови органи в непознати – например в обществения транспорт) и 19% от мазохизма. Установена е и връзка между интереса и практикуването на мазохизъм и по-голямата сексуална задоволеност.

„Най-общо казано, мъжете са по-заинтересувани от такова поведение от жените. Това обаче не означава, че жените изобщо нямат такива интереси“, допълва Джойъл. „Има причини да вярваме, че резултатите от изследването в Квебек ще са много сходни с тези в Северна Америка и Европа.“

снимка: squarespace.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)