i-turn-water-into-art__605

Водата се превръща в Арт

05 януари 2016

В днешната нощ, нощта срещу Богоявление поверието разказва за един магичен ритуал – ВОДИЦИ! Този голям български празник води началото си от дълбока древност, още от преди Христа. Свързан е с вярата в очистителната, целебна и магическа сила на водата, нейната способност да „помни” и преклонението на хората пред животворящата й същност.
Какво трябва да направим? Какво да наговорим на водата довечера?
Вижте  ЕТО ТУК:

i-turn-water-into-art-7__605

А докато чакаме да стане време за обичая, нека видим за други превъплъщения на водата. Или как от разлятите капки може да се сътвори картина. Може би вид пластика. Инсталация? Не, не сме сигурни как точно трябваэда се нарече, но със сигурност е Изкуство.

i-turn-water-into-art-3__605

i-turn-water-into-art-4__605

i-turn-water-into-art-9__605

i-turn-water-into-art-6__605

i-turn-water-into-art-13__605

Животът е роден от водата! Знаете това, нали! И днешният магичен ритуал никак не е случаен. Паметта на водата е много старо българско знание и във всяко наричане предците ни са се осланяли на нея – жива, мълчана, обична, мъчна, пъстра, здрава, вречена, пробудена вода… А старите българи са вярвали, че в полунощ водата започва да „чува“ и да сбъдва!
А после може след като отпиете, да я завъртите в интересна форма, да нарисувате с нея фигури и …да я снимате! После ни изпратете снимката!

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)