IMG_2408

Военният министър обеща големите сделки да се правят пред очите на обществото

08 юни 2016

Изборът на доставчици на новите самолети и кораби за нуждите на армията ще бъде направен прозрачно, пред очите на обществото, защото става дума за сериозен финансов проект, обеща в сряда военният министър Николай Ненчев пред БНТ, съобщава mediapool.bg.

Той каза, че вече е сформирана комисия за избор на доставчици на техниката, в която са включени хора от военното и финансовото министерство, от икономическото и транспортното министерство и ДАНС.

„Стремежът ни е да получим максимума за парите, с които разполагаме. Доставчикът на двата мултифункционални кораба за нуждите на флота ще бъде избран чрез обществена поръчка, а интересът е голям“, каза военният министър и уточни, че процедурата трябва да започне още този месец.

Според него първите самолети и кораби трябва да влязат на въоръжение почти едновременно в края на 2018 или началото на 2019 година.

В отговор на въпрос за недостига на кадри в армията, Ненчев обясни, че до края на месеца ще свика Съвета по отбрана, за да се набележат конкретни мерки.

„Не съм съкратил нито един военен, обратното е, сега съм обявил конкурси за 500 места“, каза той.

снимка: reformatorskiblok.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)