Войводи

Войводи на ски и дъски: Голямото спускане с носии – 3 март 2018

20 февруари 2018

Прозвуча ли ви интригуващо заглавието на тази статия? Всъщност предстоящото събитие, което ще се състои на 3 март в Пампорово, ще се проведе за втори път. Тази година поводът ще е 140 години от Освобождението на България, който ще бъде отбелязан с епично ски и сноуборд спускане в народни носии от връх Снежанка в Пампорово

Във Фейсбук вече има организирано събитие, чието наименование толкова ни хареса, че направо озаглавихме и настоящата статия по същия начин. А ето и част от публикувания текст на събитието:

 

Скъпи юнаци и юначни моми,

Нали не сте забравили усмивките, гайдите, позитивната енергия и епичното спускане от миналата година? Който е присъствал на предишното събитие, знае колко силно, зареждащо и сплотяващо беше чувството да се пуснем заедно по родопските склонове, преоблечени в традиционни носии и под съпровода на гайди.

Тази година в 11:30 часа на 3 март отново ще се спуснем заедно с голямото знаме от кулата Снежанка на Пампорово. Празничното ски шествие ще премине по писта №6 и ще завърши на Плаца на Студенец 2, където точно в 12 часа ще изслушаме Националния химн на България и ще извием огромно хоро! 

Епичното спускане тази година ще бъде увековечено от професионалните дрон пилоти от Copter House, а копие от филма, заедно с послание към бъдещите поколения (в което всеки ще може да се включи), ще заровим в капсула на времето на връх Шипка на 22 септември 2018, когато пък се навършват 110 години от обявяването на Независимостта на България.

Очаквам Ви с нетърпение и не забравяйте носиите! Нека заедно направим този празник незабравим!

Искрено Ваша,
Тони Каменичка

Събитието е публично, затова ако искате да се включите, сега е времето да си организирате 3 март :)

 

 

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)