„Война и мир“ оживя на малкия екран по BBC

20 януари 2016

Неостаряващата класика „Война и мир“ на Лев Толстой оживя на малкия екран. Един от най-великите руски романи бе екранизиран не от кого да е, а от BBC, които са доказали неведнъж класата си в подобни исторически продукции, със сътрудничеството на The Weinstein Company.

Мини-сагата, чието действие е заснето в специално подбрани локации в Русия, Литва и Латвия, се състои от 6 едночасови епизода и е дело на режисьора Том Харпър и сценариста Андрю Дейвис (познат от работата си над заглавия на Джейн Остин и Чарлз Дикенс).

warpeace

Безспорно кастът също е впечатляващ – Пол Дано (12 years A Slave, Prisoners, There will be Blood) в ролята на Пиер Безухов, Джеймс Нортън като Андрей Болконски, Лили Джеймс като Наташа Ростова, звездата от „Досиетата X“ Джилиан Андерсън като Анна Павловна и др.

Сред реалните места, които могат да се видят на екран, са Екатеринският дворец, Царско село и Дворцовият площад в Санкт Петербург. Сериалът вече се излъчва в мрежата на BBC, a за ценителите предлагаме и официалния му трейлър.

war-peace-casttop

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)