6dec4765a79351ac7a10b6c5c4902dcf

Враца ще се превърне в модерен университетски център

13 май 2017

В модерен университетски център ще се превърне Враца. Градът под Вола скоро ще се гордее с най-модерната база за медицинско обучение в страната. Това ще стане благодарение на одобрен проект по програмата „Региони в растеж“ на стойност 6,4 млн. лв. , съобщава vratzadnes.com.

1_FILIAL - VRATSA KAM MEDITSINSKI UNIVERSITET - SOFIYA
Със средствата местният филиал на медицинския университет „Проф. д-р Иван Митев“ ще се нанесе в ултра модерна нова сграда с качествено оборудване и перфектни условия за провеждане на лекции, практически занятия и извънкласни дейности. Проектът и договорът за него са подписани още миналата година, но реалното изпълнение стартира на 24 април т.г. Всички предвидени дейности трябва да приключват на същата дата следващата година, когато студенти и преподаватели ще могат да се нанесат в реновираната и модернизирана сграда на бившия Химически техникум в града на бул. „Втори юни“.

„За нас е гордост и чест, че започваме изпълнението на този амбициозен проект. След неговото приключване врачанския филиал на МУ ще има по-добра база от софийската“, каза при представянето на проекта ректора на Медицинския университет проф. Виктор Златков. По думите му след подобреният в условията на обучение Враца ще може да генерира собствени професионални кадри за трудовия пазар и да стане притегателен център за студенти от цялата страна.

Същото мнение изрази и кметът Калин Каменов. Той заяви, че градът най-накрая ще покаже че има какво да даде на младите на българската икономика.

източник:  vratzadnes.com
снимки: Община Враца

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)