времена и хора

„Времена и Хора – живите традиции на България“

25 юни 2018

Тържествено откриване на представителна изложба „ВРЕМЕНА И ХОРА – живите традиции на България“ открива Националният етнографски музей на 26.06.2018 г. от 18,00ч.

Ето какво обещават организаторите: 

Изцяло нова концепция, напълно ремонтирани зали, комбинация на звук и визия – това е разказът за живота и формите на общуване в селото и в града през последните 200 години. Замислена като диалог с посетителите по различни теми, изложбата не предлага готови отговори, а по-скоро подтиква към размисъл. И за да въвлечем и вас, нашата публика, често прибягваме да сравнения „някога“ – „сега“, опитваме се да осмислим миналото през настоящето и да се ориентираме към бъдещето – да очертаем истории от миналото за бъдещето. Проследяваме връзката между природа и култура, адаптирането на човека и усвояването на пространството.

Представяме биографията на предметите и хората, които са ги произвеждали, притежавали и употребявали. Използването на „личните истории” на тези хора дава възможност да доближим музейния експонат до днешния живот и да предложим на посетителя да погледне на света през очите на разказващия, да се постави в неговото време и на негово място, да си създаде собствена представа за изградената в експозицията история.

Промоционалните цени от периода на ремонта на втория етаж ще бъдат запазени до събота, 30 юни 2018 г.

Заповядайте!

Източник: Фейсбук

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)