Временните синдици влизат в КТБ

Временните синдици влизат в КТБ

27 март 2015

Временните синдици в Корпоративна търговска банка (КТБ) Лазар Илиев и Росен Ангелчев вече са вписани в Търговския регистър. Това означава, че те могат да влязат в банката на мястото на квесторите Станислав Лютов и Елена Костадинчева – техните имена са заличени.

Очаква се по-късно днес представители на прокуратурата и на Министерство на финансите, заедно с министър Владислав Горанов, да отидат заедно с новите синдици в банката на площад „Гарибалди“.

Часът на влизане на синдиците в КТБ все още не е ясен. В 11 часа финансовият министър Владислав Горанов ще участва в парламентарния контрол, за да отговори на въпрос на Велизар Енчев относно отношенията на държавата с Първа инвестиционна банка (ПИБ). Към Горанов е отправен и въпрос за размера на средствата в КТБ на държавни и общински дружества.

Според информация на Националното радио, днес ще се събере и петчленният състав на Върховния административен съд по делото за отнемането на лиценза на КТБ. Очаква се да бъде обсъдено искането на Менко Менков – адвокат на фирма „Бромак“ на Цветан Василев, който настоя за отводите на председателя на ВАС Георги Колев и на съдията-докладчик по делото Росен Василев.

От кантората на Менко Менков оповестиха, че освен отвод на Колев искат отвод и на другия съдия – докладчикът Росен Василев. На Колев заради позицията му на председател на съда, но и заради негови прояви, които говорели за липса на безпристрастност, като това, че освен съдията-докладчик останалите членове на съдебния състав не били избрани на случаен принцип, а определени от Колев. Оттегляне се иска и заради негови изявления, цитирани в пресата по случая КТБ. Менков иска отвод на съдия Василев, защото е командирован във ВАС, което също създавало съмнения в неговата безпристрастност. /БГНЕС

снимка:

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)