gluhwein-880x660

Време е за Глювайн!

07 декември 2016

За немско говорящите в превод веднага е ясно, че става дума за греяно вино, а за тези които не говорят немски – няма нужда от превод! Всички знаят и обожават любимата гореща напитка, която  тържествува по Коледните базари на Европа.

В основата е ясно – червено вино! Но нали тайната винаги е в подправките? Ето защо ние ви предлагаме днес едно по-различно греяно вино, специално предоставена за In Life от Люксембургският коледен базар.

IMGP7995

Съдържание за 3-4 чаши:

  • 1 л сухо червено вино
  • 100 мл бренди
  • 100 гр. захар
  • 1 пръчица канела
  • 4  карамфилчета
  • щипка индийско орехче
  • 1 ябълка
  • 1 нар

1725239_691477257639251_7013061935344517058_n

Виното се слага в голяма тенджера и се загрява на слаб огън. Когато започне да се затопля се добавят захарта и подправките и се разбърква докато захарта се разтвори. Брендито се поставя в последствие. Загрява се добре, но без да завира. Добавят се нарязаните ябълки и сока от нар. Оставя се на котлона за около 30 минути на слаб огън без да завира, за да може вкусовете добре да се миксират. Ако предпочитате да е по-сладко – просто добавете малко захар. 

IMGP7974

След динамичния ден, съберете семейството си около тази загряваща напитка. Е, за малчуганите може да спестите брендито от рецептата…
Когато разливате в плътни керамични чаши, не забравяйте да сложите и малко парченца ябълка.
Наздраве! Коледа пристига…

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)