Време за четене!

09 декември 2015

43-то издание на Софийския международен панаир на Книгата бе официално открито в НДК на 9 декември. Форумът се организира ежегодно от Асоциация „Българска книга“ и ще продължи до 13-ти, като на него ценителите ще могат да видят предложенията на над 200 изложители от страната и чужбина, разположени от 1 до 4 етаж, както и да присъстват на над 80 събития.

TON_2178

По време на официалната церемония присъстваха кметът на столицата Йорданка Фандъкова, директорът на Националния дворец на културата Мирослав Боршош, председателят на УС на Асоциация „Българска книга“ Веселин Тодоров, зам.-министърът на културата Боил Банов, зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева, Енрике Мота, вицепрезидент на Федерацията на европейските книгоиздатели, Н. Пр. Хосе Луис Висенте, посланик на Кралство Испания в България, Н.Пр. Луиш Фераш, посланик на Кралство Португалия в България, Хавиер Валдивелсо, директор на Институт „Сервантес”, Франсишку Назарет, директор на Институт „Камойнш” и испанският писател Хосе Карлос Сомоса.

TON_2185

Началото на откриването беше дадено с изпълнения на Софийски духов оркестър с диригент Юли Дамянов. Повече за това какво да очакваме от това издание, ще разберете от репортажа на Деси Цонева.

TON_2217

Вижте още снимки от откриването!

Репортер: Деси Цонева
Оператор: Кунчо Поляшки
Фотограф: Антон Хариев
Постпродукция: Николай Петров

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)