музикалните награди

Връчват музикалните награди BRIT

25 февруари 2015

Връчването на престижните музикални награди BRIT ще се проведе днес в британската столица за 35-и път. Церемонията, чиито водещи ще бъдат Ант и Дек, ще се проведе в лондонската 02 Arena.

Най-много номинации има младият певец и автор на песни Сам Смит, който ще се съревновава за отличията в пет категории. По четири номинации имат Ед Шийран и Джордж Езра. С три номинации е групата „Роял блъд“. Следват Еф Кей Ей Туигс и Ела Хендерсън с по две номинации.

В категорията за най-добър британски изпълнител са номинирани Сам Смит, Ед Шийран, Джордж Езра, Паоло Нутини и Деймън Олбърн.

Призът за най-добра британска изпълнителка ще си оспорват Еф Кей Ей Туигс, Ела Хендерсън, Джеси Уеър, Лили Алън и Палома Фейт.

„Роял блъд“ са номинирани в категорията за най-добра британска група заедно с „Алт-Джей“, „Клийн бандит“, „Колдплей“ и „Уан дайрекшън“.

В категорията за пробив са номинирани Сам Смит, Джордж Езра, „Чърчис“, Еф Кей Ей Туигс и „Роял блъд“.

В категорията за най-добър международен изпълнител са номинирани Бек, Хоузиър, Джак Уайт, Джон Леджънд и Фарел Уилямс. Наградата „БРИТ“ за най-добра международна изпълнителка ще си оспорват Бионсе, Лана дел Рей, Сиа, Сейнт Винсънт и Тейлър Суифт.

С номинации за най-добра международна група са „5 секъндс ъв съмър“, „Блек кийс“, „Фърст ейд кит“, „Фу файтърс“ и „Уор он дръгс“. /БГНЕС

снимка: electrovoice.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)