132

Все още части от София са без парно и топла вода

09 февруари 2017

Аварията в топлоподаването в София все още не може да бъде отстранена напълно и части от столицата продължават да са на студено и без топла вода, съобщава бТВ в четвъртък.

Продължава работата за пускане на парното и топлата вода към кв. “Люлин” 4 и 5 част, след като беше възстановено топлоподаването към 3 и 4 част.

В сряда вечер пък бе открит робив, за отстраняването на който се е наложило спирането на топлото към “Надежда” 3, 4, 5 и 6. Всички аварийни екипи на топлорайон “Люлин” са включени в отстраняването на авариите и са работили включително и през нощта.

За отстраняването на пробив на топлопровод на „Цариградско шосе” бе спряно топлоподаването към „Младост” 1, 1А, 2, 3 и 4, „Студентски град”, „Витоша”, „Дървеница”, „Мусагеница” и част от „Малинова Долина”.

Авариите се оказаха с невиждани размери и не е ясно кога ситуацията ще бъде овладяна, тъй като тръбите са спукани на много места.

В сряда стана ясно, че причината е безпрецедентна ситуация, при която една след друга гърмят помпени станции заради токов удар, след тях следват хидравлични удари, които водят до избиване на тръбопроводи. Само за последните три дни са отстранени 11 такива аварии. Такова нещо не се е случвало за последните 26 години. Това заяви ръководството на „Топлофикация София“ пред комисията по икономическа политика на Столичния общински съвет.

Според бТВ пък в части от центъра на столицата продължава да няма отопление и топла вода вече четвърти ден, въпреки че според официалния уебсайт на „Топлофикация“ проблем няма.

В кварталите със спряно парно днес и утре са неучебни дни, но всички детски градини ще работят с алтернативно отопление.

снимка: zazemiata.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)