b5fe2dd2d927433264a128757d47b407

Извинете, но Подкрепям Диктатурата на Ердоган! Заради България!

24 юли 2016

Да, всички ние сме потресени от събитията в съседна Турция. Вярвам, че повечето от нас искаха преврата срещу режима на Ердоган да успее. И аз в това число. И не останахме доволни от обрата в нощта на преврата, когато всички шансове бяха в ръцете на военните, но сякаш изведнъж Ердоган се върна на „бял кон“.

Не вярвам европейското ни мислене и цивилизационните ни ценности да са ОК с масовите арести и зверска отмъстителност срещу превратаджиите, които се извършват в момента от официалните власти. Нито от крайният ислямизъм, който е на път да възтържествува в мега крайност в южната ни съседка. Не вярвам, че има безразлични.  Но!

Замислете се върху едно – какво щеше да стане, ако преврата беше успял? Демокрация в действие в една държава, в която тя е невъзможна? Демокрация като тази в Ирак след свалянето на режима на Саддам Хюсеин от американците? Ирак като състояние на държавно устройство в момента може да се определи най-точно с един жаргонен израз: „Манджа с грозде!“. Пълна свободия в едно общество, което е абсолютно не готово да я поеме. Липса на институционални работещи механизми, които да гарантират елементарните права и свободи. Отсъствие на държавност, която да овладее каквото и да било. Пустинен хаос, примесен с гора от икономически интереси, малки и по-големи терористични и рекетьорски групировки. Смешна съдебна система. Просто всеки прави каквото си иска. Демокрация по американски.

Или Демокрация като тази в Либия? Където Кадафи успяваше да държи в подчинение и овладяваше обществото. И за там е приложим същия жаргон, който използвах за състоянието в Ирак. Манджа с грозде.

Повече от очевадно е, че тези народи могат да живеят само в условия на тоталитарно управление. Няма друг модел. Невъзможен е по много причини. Демокрацията за тях има ролята на вирус. Не вирус, а даже  рак! Смъртоносен рак от последна фаза, без вариант за лечение. Че на всичкото отгоре и заразен…

Та представете си, ако опита за преврат в Турция беше успял? Хей тогаз щяхме да го оберем най-здраво пешкира ние в България. И досегашната ситуация щеше да ни е като занималня. Ако превратът бе успял, очевидно щеше да настане една демокрация…Манджа с грозде!

Тази милионна държава щеше да изпадне в същите състояния на беззаконие и дерибейство, в които изпаднаха Ирак, Афганистан, Сирия, Либия. Щеше да се възцари американската формула за Демокрация – всеки да си прави каквото иска, стига да купува оръжие от нас!  И най-страшното – орди, милионни орди от бежанци щяха да тръгнат към Европа. Преминавайки през България, естествено. И дори 1% от тях да поискат да останат у нас…И ето ти 300 000 ислямисти със терористични заложби у нас. Хора с друга религия, други порядки,  други ценности, други идеали.

Какво щяхме да правим тогава? НАТО ли? „Стига глупости“, както се казва в една реклама! Турция е страна членка на НАТО. Ще трябва да приемаме всичко, което ни кажат. Армия ли имаме, за да пази границата? Ясно е, че нямаме! И Меркел ще припява от Запад – взимайте ги бежанците, щото иначе няма да ви даваме евросредства за развитие. И тогава… Щяхме да сме не „шах с пешки“, не „манджа с грозде“, а „ад под небето!“!

Затова – най-добрата новина за България е това, че Ердоган овладя опита за преврат. Защото тези народи се управляват само с диктатура. Защото са на границата ни. И нищо не можеше да попречи да се юрнат. А на нас само това ни трябва сега.
Иначе принципно категорично не подкрепям диктатора Ердоган. В случая, обаче ми е доста изгоден за родината ми. Ето за това и Путин прие веднага среща с Ердоган. Затова Русия замълча и по този начин застана зад Ердоган. Защото, ако беше дошла демокрацията в Турция… Не България, не Европа, света щеше да бъде пометен!

От днес подкрепям диктатурата на Ердоган! Извинете ме за това, но така е по-добре за България!

Валерия Симеонова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)