Вторият ден на A to Jazz фестивал

09 юли 2015

Петото издание на най-джазовия фестивал в столицата, покори сетивата с обаянието на музиката, поднесена от едни от най-популярните имена на съвременната джаз сцена като Roy Hargrove Quintet , Kenny Garrett Quintet и  José James. 

DSC_0399
Вече ви срещнахме с организатора на фестивала Петър Димитров и той сподели ексклузивно за вас, зрителите на In Life новини от кухнята на събитието.
След изключително силният старт, когато на сцената излязоха Slavena Daskalova & Jazz Orpheus, DAYO, атрактивните Dirty Purchase и звездните Roy Hargrove Quintet,   втория ден от A to Jazz Фестивал доразви още повече набраната скорост.

DSC_0207

Съботната нощ в Южния парк бе завладяна от джаз и прекрасни летни емоции, които само тази музика може да „причини“. Под открито небе!

DSC_0219

Още в следобедните часове към 16:00  часа, на фестивалната сцена последователно излязоха ReelFeel presents: 
Sirius & Methodikal DJ set и Young Talents: Zonyo & Friends.

DSC_0252

Изключителният Христо Йоцов и Quintet Jazzball, чийто последен концерт In LIFE TV излъчи на ЖИВО, успяха да съберат рекорден брой зрители и фенове, които естествено зарадваха с прекрасна музика и заплениха с магията на джаза. 

DSC_0313

След Христо Йоцов и Quintet на сцената излезе Белослава и сътвори един стилен и много качествен концерт.

DSC_0401

Гвоздеят на вечерта бе Кenny Garrett. От първото си участие с Дюк Елингтън Оркестра, през съвместни проекти със знаменити музиканти, творчеството на Гарет се отличава с много живо и спесифично звучене. Той е изключителен виртуоз, чиято музика извира от сърцето. На сцената на A to Jazz, той излезе заедно с квинтета си.

оператори: Екип In Life
снимки: Симеон Симеонов
постпродукция: Симеон Симеонов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)