Втори средновековен фестивал в парка на Военна академия

21 септември 2017

Вторият Средновековен фестивал в София се проведе на 16 и 17 септември в София в парка на Военната академия под надслов ,,Животът на Балканите през Средновековието“.

Средновековен фестивал в София

Средновековието оживя пред хилядите дошли да се потопят в историята на миналите времена. Средновековен лагер, музей на открито, средновековна кухня и занаяти, бойни демонстрации бяха представени в разкошния парк сред много зеленина и спокойствие. Посетителите имаха възможност да се докоснат до една отминала вече епоха и да се запознаят отблизо с нейната история.

Средновековен фестивал в София

Събитието се организира от две сдружения ,, Чигот “ и ,, Средновековно общество „. Целта на тези изяви е образователна, а все повече хора желаят да се докоснат до епохата на Средновековието. Интересът е огромен, защото това е нещо различно от съвремието и широката публика знае твърде малко за тази епоха.

Средновековен фестивал в София

Подобни фестивали от години се провеждат в други градове – във Велико Търново, Ловеч, Асеновград, но в София това е второто издание на фестивала.

Средновековен фестивал в София

Мащабът на тазгодишното събитие в София е много по- голям, не само заради броя на участниците, но и заради посетителите. Уважението и почитта към историята са основните двигатели и мотиватори на интереса на хората, които бяха готови с часове да чакат на опашка пред Военната академия, за да посетят фестивала.

репортер: Ася Георгиева
оператор: Антон Хариев
постпродукция: Деян Дяков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)