Снимка: Facebook

Второкурсник от НБУ вкарва Асен Блатечки и Ники Илиев в дебютния си филм

24 октомври 2018

Ако някой твърди, че младото българско поколение страда от липса на амбиции, нека помисли пак. Страхотен пример за това дава второкурсникът от Нов български университет Любомир Маринов, който е привлякъл за филмовия си проект „Шах, Мистериозният град“ две от големите звезди на родното кино – Асен Блатечки и Ники Илиев. Още по-любопитно е, че последният всъщност е и преподавател на Любо, което съвсем не му е попречило да отправи поканата за участие.

Шах, Мистериозният град

„Искаме да покажем, че в България може да се прави кино на ниво, което не е познато и при това в нестандартен жанр“, заявява не без самочувствие младокът пред „Монитор“, разкривайки, че готви пост-апокалиптичната фантастика направо за голям екран. Снимките на лентата текат в момента, а в по-голямата си част кастът е поверен на млади студенти – Жори Руменов, познат от сериала „София – Ден и Нощ“, четвъртокурсникът Дейвид Стоилов и младата Микаела Милошева, както и Георги Бенчев, познат от X Factor.

Сценарият разказва за свят в бъдещето, в който няма информационни системи и голяма част от човечеството е унищожено от слънчево изригване, а оцелелите живеят като в каменната ера. Дело е на младият Александър Георгиев и е вдъхновен от трилогията „Метро“ на Дмитрий Глуховски.

Шах, Мистериозният град

Колкото до двете звезди, то Блатечки играе собственик на казино, докато Ники Илиев – негов бодигард, а в сцените с тях присъства и доста екшън. Кога „Шах, Мистериозният град“ ще се появи по салоните у нас, а може би и „дали“, няма как да знаем, но определено стискаме палци все повече талантливи български момчета и момичета да повярват в себе си и да успяват да се реализират. Страната ни определено има нужда от това.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)