IMG_1047

Второто издание на Sofia Green Fаshion Days събра любителите на устойчивата мода

13 май 2018

Да се говори за еко мода днес не е просто модерно. През последните години тази „зелена” тенденция се превърна в истинско движение, което вижда бъдещето не като мрачна кибер каторга, а светло, зелено, органично и справедливо. За голяма част от дизайнерите, етичната мода е единственият път напред. Броят на разумните и дългоустойчиво настроени асоциации по цял свят расте, а зелените модни седмици намират почва в градове като Париж, Лондон, Берлин, Копенхаген, Ню Йорк, Брюксел. Наличието на много български дизайнери, които творят в сферата на зелената мода е достатъчна предпоставка България да е единствената страна на Балканите, в която се провеждат дни на екологичната мода.

Сред най-горещите точки за еко-мода попадна през този уикенд и София.

IMG_1227

IMG_1146

Столицата ни за втора поредна година е домакин на неповторим и социално отговорен проект в световната модна индустрия- Sofia Green Fаshion Days

В това издание Sofia Green Fаshion Days събра участници от България, Великобритания, Индия, Италия, Иран и Киргизтан. Всички те представиха свои авторски произведения, изработени от естествени и органични материали, които са гаранция, че по време на тяхното създаване не са били нанесени щети на околната среда.

Изключителн впечталение ни направи приятелската и непринудена атмосфера по време на модния форум, изключително добре аранжираната сцена и, разбира се, представените колекции.

IMG_1147
Видяхме невероятно умение да се работи с коприна и вълна в колекцията на Chapan Sar с дизайнер Жумагул Сариева от Киргизия;

IMG_1064

IMG_1138

Елегантни и нежни визии в класическо червено в колекцията на Romero Bryan от Великобритания;

IMG_1176

IMG_1193

IMG_1223

Фриволност, свобода и шармантност, премесени с изтънченост и практичност в колекцията на модна къща Umay с дизайнер Елена Алекси;

IMG_1260

IMG_1285

IMG_1311

IMG_1366

“Парижки стил” и много класа в колекцията на модна къща „Мезон Сант-Ерем“ , включваща костюми, рокли и палта с изчистени силуети, в пастелната цветова гама и изработени от естествени материи като коприна, копринено кадифе, кашмир, вълна и алпака, гарнирани с ширити в стил „Шанел“, дело на очарователната дизайнерка Габриела Колева.

IMG_1395

IMG_1397

IMG_1392

IMG_1465

За доброто настроение на гостите се погрижиха Красимир Аврамов, известен още като “Човека глас”, и Тодор Кантурски, който поздрави гостите с интерпретация на българска народна песен.

IMG_1044

Днес модните зелени дни продължават с ревюта на Ариес уникат и Светла Димитрова, Мариела Братова, Наталия Иванова и Just Kalina с дизайнер Калина Кузманова.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)