w2000

Върджил Абло – новият креативен директор на Louis Vuitton Men

26 март 2018

Преди часове стана известно, че модна къща Louis Vuitton има нов творчески директор на мъжката линия. След неочакваното напускане на Ким Джоунс, който бе на този пост в продължение на седем години, марката е решила да повери линията на 37-годишния Върджил Абло, създател на уличния бранд Off-White и бивш стилист на Кание Уест. Време е да споменем с какво стана известен дизайнерът и защо стана толкова популярен в модната индустрия.

 

Образование

Върджил Абло е роден през 1980 г. в САЩ в град Рокфорд. Бъдещият дизайнер учи в Строителния факултет в Университета на Уисконсин в Медисън, а след това получава магистърска степен по архитектура в Технологичния институт на Илинойс. Преди да се потопи в света на модата, Върджил е работил като архитект и графичен дизайнер.

 

Когато искат да се представя, казвам, че съм архитект по образование. Архитектурата е добра отправна точка за работа в много области, свързани с дизайна. Харесва ми, когато хората не избират лесния път в кариерата,

- казва той.

Off-White : Runway - Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2018/2019

Работа с Кание Уест

Сътрудничеството на Върджил Абло и известния рапър започва през 2002 година. След като се запознава с тогавашния все още неизвестен музикант и неговия мениджър в един от клубовете, Върджил решава, че тази среща може да бъде началото на голямата му кариера. Тогава той започва да разработва дизайна за кориците на албумите на рапъра и след това става личен стилист и консултант, а по-късно помага на Уест за колекцията Yeezy.

w2001

Любими дизайнери

Абло признава, че най-голямо влияние върху него са оказали Мартин Маржела, Хелмут Ланг и Раф Симънс (особено последният).

 

Истинският дизайнер на нашето време е Раф. Той постави уличната мода на на възможно най-високо ниво. Уличните дрехи не са тениските с лого, а онези, вдъхновени от младостта сетове с радикални форми и кройки. Той е лидер. В този жанр се смятам за студент,

 

-       казва Абло.

 

Какво да очакваме от Louis Vuitton

 

Вроденият творчески подход и деструктивният му начин на работа го правят изключително важен не само в модния свят, но и като цяло в модерната култура. Той успява перфектно да комбинира класиката с най-модерните тенденции,

 

Това каза главният изпълнителен директор на Louis Vuitton Майкъл Бърк.

Възможно е Абло, подобно на своя предшественик Ким Джоунс, да продължи да въвежда елементите на уличния стил в луксозната марка, която сега се радва на такава голяма популярност сред модерните жени и дизайнери по целия свят. Какво ни очаква – скоро ще разберем. Дебютната колекция на Върджил Абло като директор на мъжката линия на Louis Vuitton е насрочена за юни тази година.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)