Вяра Анкова

Вяра Анкова смени Дидие Щросел начело на Нова, медията залага на БГ продукции

12 април 2019

Сделката за продажбата на „Нова Броудкастинг Груп“ бе официално финализирана, а промените в борда на компанията вече са факт. Новият собственик са братя Кирил и Георги Домусчиеви чрез своята „Адванс Медия Груп“, а рокади имаше и в самата медийна група.

Главният изпълнителен директор Дидие Щросел отстъпи мястото си на досегашните прокуристи Вяра Анков и Николай Андреев (до вчера финансов директор), а председател на Съвета на директорите стана Георги Домусчиев. В борда влязоха и юристът Николай Василчев и финансистът Тонка Генова. Съветник на борда остава лицето на Нова – Силва Зурлева.

Нова телевизия

„Нямаме намерение да променяме досегашната политика на Нова Броудкастинг груп на свободна и обектива медия с високо качество на телевизионно и дигитално съдържание. Ще инвестираме в ускорена модернизация на медията, в човешкия капитал и все повече български продукции“, посочва Домусчиев в официално съобщение до медиите. Общата стойност на сделката е 185 милиона евро.

Освен политематичният канал Nova, в портфолиото на „Нова Броудкастинг Груп“ влизат още шест филмови и спортни канала. Последният анализ на КЗК показа, че „Нова Броудкастинг Груп“ има между 30 и 40% дял на пазара на телевизионно разпространение за 2016 и 2017 г. Делът на „Нова“ на пазара на телевизионна реклама с национален обхват е между 40 и 50%.

Нова Броудкастинг Груп

В групата на „Нет Инфо“ пък влизат пощенската услуга Abv.bg, видео порталът VBox7.com, новинарските сайтове Vesti.bg и DarikNews.bg. Също така под шапката на групата са спортният сайт Gong.bg, сайтът за финансови новини Pariteni.bg, сайтът за прогнозата за времето Sinoptik.bg и женският сайт Еdna.bg.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)