В Германия се забавляват на първото авто техно парти от началото на пандемията

10 май 2020

Дори и при затворени нощни клубове заради разпространението на коронавируса, германците намират начин да се забавляват безопасно. Стотици любители на електронната музика се събраха с колите си на първото по рода си драйв-ин парти в град Шюторф. Автомобилите бяха паркирани в прегледни редици пред пулта на диджея, като в тях можеше да има максимум двама души. Лазери, светещи пръчки, конфети, премигващи в тон с музиката фарове и надути клаксони вдигаха градуса на настроението на стрийт купона.

Според организатора Холгер Бош, настроението е дори по-добро, отколкото в нощен клуб, защото забавлението от такъв тип е отдавна жадувано от клъбърите.

Янина Грауман:
„Искахме да го направим. Искахме да разпуснем косите си и да се забавляваме въпреки коронавируса. Прекрасно е!“

Себастиан Никлас:
„Нуждаехме се от такова парти. Имахме прекъсване, но сега започнахме отново.“

Германия е петата държава в света по брой регистрирани случаи на COVID-19, но смъртността е на относително ниски равнища благодарение на ранното и разширено тестване, както и въвеждането на навременни ограничителни мерки. Данните показват 168 551 случая на заразени и 7369 починали от коронавируса. Федералното правителство вече предприе поетапно вдигане на рестриктивните мерки, което включва и част от развлекателния бизнес.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)