В замръзналото царство на Edis Pala

25 октомври 2016

Вчера вечерта Софийската градска художествена галерия се превърна в изключително сполучлива сцена за втория моден спектакъл на дизайнера Едис Пала. Младият провокатор отново успя да ни изненада с колекцията си „Frozen Passion“.

След първата дебютна колекция на дизайнера – Game madness, в която той изригна с много цвят, динамика, акробатични номера и денс перформанс, всички очаквахме „лудата игра на цветове” да продължи. Да, но провокаторите определено не вървят в коловози и не следват заучени модели. Завоят бе пълен, а провокацията повече от успешна. Новата колекция на дизайнера бе в монохромна гама – бяло, черно и сиво. Материите – кожа, вълна и памук. А на сцената нямаше игри и закачки, но пък отново имаше перформанс. Красиви, заледени мачовци минаваха по подиума (който съвсем тематично беше покрит с кожа) без да показват своите емоции, сякаш  за да ни напонят за надмощието на мъжа над жената. Перфектният грим на Бени Янакиева и изпипаните до съвъшенство визии сякаш наистина бяха вледенили рецепторите на моделите на Ивет Фешън. Присъстващите морски серени определено не успяха да съблазнят ефектните ледени мачовци.

Тънката червена линия за лед и зима не ни напусна до края.

Frozen Passion е колекция, вдъхновена от ледените океански дълбини, ръбестите ледникови форми и митичните морски създания в арктическото царство. Дрехите съчетават комфорт и екстравагантност. Леките и ефирни материи чудесно допълват по-плътните и груби, на които се укцентира.

За изработката им са използвани висококачествени разновидностти на вълната и други тъкани, подходящи за есенно-зимния сезон. Сходните нюанси и изчистените линии са разчупени със смел и нестандартен дизайн. Колекцията придава силно мъжко присъствие, с нотка на студенина и дистанцираност. Тя е създадена за любителите на загадъчното облекло, които наблягат на тъмната гама. За мъжете с нестандартно мислене, които са готови да се оттърсят от летните/морските страсти и да скочат право в необятните ледени океански води.

 

TON_0863

TON_0868

TON_0870

TON_0881

TON_0887

TON_0893

TON_0903

TON_0930

 

Благодарим отново за невероятния спектакъл!


репортер: Пепа Попова
оператор: Венелин Бакалов
постпродукция: Симеон Симеонов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)