киви

В Китай се появи киви с бял цвят

13 март 2018

Китайските специалисти от университета в Ханчжоу създадоха нов сорт киви, който се отличава с повишено съдържание на аскорбинова киселина – от 5,69 г до 11,37 г на 1 кг прясно тегло, съобщават от FreshPlaza. Удивителен е и цветът му, тъй като обвивката му е бяла. Тя се обелва толкова лесно, колкото банан. Аскорбиновата киселина е известна като витамин С.

Вижте още: Храните, които помагат срещу алергии

Забелява се, че най-високите нива на аскорбинова киселина се натрупват в кивито след прибиране на реколтата. Няма никакви съмнения, че новият сорт киви ще се окаже доста популярен не само, заради своята полезност, но и поради лесното му почистване.

превод и редакция: Силвия Аризанова
снимка: freshplaza.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)