хотел в Космоса

В космоса ще бъде открит първия хотел

10 април 2018

Към края на 2021 г. американци планират да открият първия хотел в космоса, съобщава Sky News. Той ще бъде отворен за туристи през следващата година. В Сан Хосе, Калифорния, е обсъден проект под название „Станция Аврора” („Aurora Station”). Предполага се, че шест човека, включително екипажа, могат да се отправят на 12-дневно пътешествие в космоса.

Пътниците на станцията ще могат да се насладят на гледката на Земята от разстояние от над 300 километра в условията на нулева гравитация. Благодарение на това, за един ден могат да се наблюдават средно 16 изгрева и залеза.

Снимка: Orion Span

Снимка: Orion Span

На гостите на Orion Span ще бъде предложено да вземат участие в научни изследвания, например, да отглеждат култури в орбита или да изпробват технологии за виртуална реалност. Високоскоростен интернет ще позволява споделянето на опита в мрежата.

Цената на една „нощ” ще бъде 792 хиляди долара. Така настаняването за 12 дни в хотела ще струва около 9,5 милиона долара на човек.

Снимка: Orion Span

Снимка: Orion Span

Това не е единствената компания, която планира подобен проект. По-рано от Axiom Space обявиха желанието си да направят нещо такова към 2024 г. А SpaceX планира след няколко години да изпрати туристи в пътешествие около Луната.

превод и редакция: Силвия Аризанова
снимка: Orion Span

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)