В куфара на… Евгени Минчев

11 август 2016

Long Live Britain! God Save the Queen and the Lord!

Днес ни предстои една наистина ексклузивна, виртуална разходка из английската столица с възможно най-интересния, цветен и забавен спътник  – лорд Евгени Минчев, който определено няма нужда от допълнително представяне.

С него ще си говорим за традициите и стереотипите, с които познаваме Англия, ще надникнем в затворените клубове и ще ви запознаем задочно с някои от английските аристократи.

Ще видим Лондон през очите на лорд Евгени Минчев – една смесица между традиция и модерно, като традицията определено не е отстъпила пред модерното, просто се е съгласила да съжителства с него. Нека ви напомня, че банковите чиновници в Сити не са сметнали, че с ерата на компютрите трябва да се откажат от строгото си облекло. В пъбовете продължават да точат бирата на пинта (стара мярка за течност, около 1 литър) и да си поръчват уискито с невероятната мярка – 1/6 от джила (един джил = 0.142 л.). Съдиите продължават да носят перуки, а кметът – жабо от дантела. Но традицията не се съхранява само в подобни детайли. Днес традицията можем да я открием и в онези скромни или супер шикозни магазини, които ожесточено отказват да се модернизират.

А как да не припомним, че британската столица си остава и столица на елегантността? Тук са се появили шлиферът през ХІХ в. и минижупът през 60-те години на ХХ в. Днес несъмнено тонът на модата се подава от Париж. Но една разходка по Риджън Стрийт заедно с лорд Евгени Минчев ще ви убеди, че шикът в облеклото си остава типично британска привилегия.

Време е да се потопим в традициите на Лондон и да надникнем в куфара на лорда!

оператор: Мартин Илков
редактор: Пепа Попова-Кънева
постпродукция: Деян Дяков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)