В куфара на… неспасяемата пътешественичка Маги Гигова

21 февруари 2017

Ако някога съм искала да надникна в куфар със спомени от близки и далечни пътешествия – то това, определено, е куфарът на събеседничката ми днес, защото той е от най-големите XXXXXL размер и е събрал емоции, гледки, лица, аромати от 83 държави.

Маги Гигова e колега от вида приключенец, който смята, че най-добрият начин да опознаеш една държава е от стъпалата на влак.

Самата тя се описва като луда за вpъзване, когато става дума за пътешествия.
“Лудата Маги” (както уточнихме по-горе защо) иска всичко да види, да снима, да пипне, да вкуси, да разговаря със всички и след това да опише в своите книги. Цветните й истории са събрани в няколко забавни тома с още по-интересни заглавия – „Франджипани и фаранги – две българки при жените-жирафи в Бирма“, „Звънчето на джебчийката“, „Маги от Магелан и „Новите пътешествия на Маги от Магелан“. Именно заради страстта си към пътуванията и усета й да ги описва вълнуващо тя е избрана за посланик и лице на куфарите Samsonite.
Член е на ФИДЖЕТ – Световната федерация на пътуващите писатели и Световния алианс на пътуващите писатели.

И така, време е да дадем думата на изкусната разказвачка и неспасяема пътешественичка – Маги Гигова.

P.S. Ако има епизод, за който ще съжалявате, ако не изгледате докрай – това е този. Настанете се удобно, затегнете коланите и отворете куфара на Маги Гигова с нас!

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)