В очакване на Епизод 5 от БезГранична вяра – Страсбург

21 март 2018

Снимките на сериала „БезГранична вяра“ продължават със заснемането на църковната общност в Страсбург. Поредицата, посветена на българските църкви и общности зад граница се реализира от Западно и Средноевропейска Митрополия на Българската Православна Църква и In LIFE TV.

Трейлър: БезГранична вяра! Новият сериал за българските църкви зад граница

MON_3868Поредицата идва, за да представи на всички българи -  и в страната ни и зад граница къде се намират техните духовни храмове по Европа, къде могат да намерят не просто утеха и поклонение през Бог, а и помощ, съпричастност и подкрепа. Българската църква зад граница посвещава тази поредица на всички българи в чужбина, за тяхното самочувствие!

MON_3875Западна и Средноевропейска епархия е в изключително развитие в последните години, благодарение на мисионерството она Митрополит Антоний – млад, енергичен, с идеята да обедини българите зад граница. В много от европейските градове, с големи диаспори българи се откриват нови храмове – наши, български, собствени църкви, на други места се търсят духовни пространства под наем – всичко подчинено на едно – българите зад граница да имат своето място за срещи и зареждане с Вяра и любов.

Статистиката показва, че над 900 000 българи живеят в Европа. Неофициално са около 1 500 000. Това превръща Западна и Средноевропейска Митрополия в най-голямата, след Софийската и именно затова е ценна мисията й – да се знае за всичко това, което се случва, да знаят сънародниците ни зад граница – модерни хора, поели по пътищанта на живота, къде е техния пристан в моменти на трудносит и щастие. В името на съхранение на православната ни вяра и ценности.

MON_3896След като заснехме Будапеща – градината на българите, Мюнхен, Манхайм и епархийския център – Берлин, днес се пренасяме във Франция, за да видим как живеят българите тук, какво ги свързва и обединява.

Тук можете да видите епизодите на БезГранична вяра:

Епизод 1 – Будапеща – Градината на българите
Епизод 2 – Мюнхен – Сантименталната общност
Епизод 3 – Берлин – Епархийският център
Епизод 4 – Манхайм – Дух и младост

Очаквайте Епизод 5 на БезГранична вяра – Страсбург!

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)