електросамолет

В Русия разработиха електросамолет с вертикално излитане

02 декември 2017

Руската частна компания Napoleon Aero планира да пусне уникалния електросамолет с вертикално излитане и кацане получил названието NAPOLEON Aero VTOL, съобщава Hi-tech.mail.ru.

Традиционо конвертопланите използват ротационни двигатели, които при излитане и кацане работят като подемни, а при хоризонтален полет – като теглещи. В този случай подемната сила се осигурява от крилото на самолетния тип. Отличителна особеност на руската разработка са двете отделни групи електродвигатели, едната, която ще отговаря за повдигането на апарата и създаване на вертикална тяга и втората, която отговаря за хоризонталния полет.

Концептуално изображение на апарата Снимка: Napoleon Aero

Концептуално изображение на апарата
Снимка: Napoleon Aero

Четириместната машина ще има полезен товар от 400 кг и максимално тегло при излитане от около 1,5 тона. Едно зареждане на електросамолета ще е достатъчно, за да покрие разстояние от 100 километра. Предвижда се самолетът да превозва хора и товари до неподготвени за целта площадки.

„При наличие на ресурси ние ще бъдем готови след три години да представим машината на сертифицикационни изпитания. Ще са необходими още повече от две години, за да получим сертификат от Авиорегистъра”, пояснява представител на компанията пред „Известия”.

Снимки: Napoleon Aero, Hi-tech.mail.ru

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)