Relationships-101-Sleeping-Positions-Explained-2

В Световния ден на Съня – Какво разкрива за връзката ви, позата в която спите

14 март 2015

На 14 март отбелязваме Световният ден на съня. Той се чества от 2002 г. по инициатива на Световната асоциация за профилактика на съня, на Световния фонд за психично здраве и на Световната здравна организация.
Световния ден на съня има за цел да информира хората, че проблемите със съня могат да доведат множество здравословни проблеми. Стотици медицински изследвания доказват, че липсата на добър сън е причина за високо кръвно налягане, затлъстяване, диабет, белодробни болести и други. Липсата, или лошото качество на съня води още до влошена концентрация. Експертите ни напомнят също, че нарушеният сън не е заболяване, а симптом, затова ако не спите добре е най-препоръчително да се консултирате с лекар, а не да прибягвате до самолечение.
Ние пък сме решили, да ви представим една малко по-различна интерпретация на съня и позата, в която спим. Или по-точно какво разкрива за връзката ви, позата в която спите с половинката си.
Оказва се, че това дали се гушкате с партньора си, докато спите или пък си почивате на двата противоположни края на леглото, може да разкрие много подробности за връзката ви. Двойките, които спят долепени един до друг много по-често са щастливи във връзките си от тези, които изобщо не се докосват по време на сън. Това твърдят учени от Университета в Хертфордшир.
Според тяхното проучване, цели 86% от двойките, които спят близо един до друг са щастливи, докато едва 66% от двойките, които спят разделени посочват същият отговор. Оказва се също, че докосването по време на сън играе голяма роля при определянето на щастието – 94% от двойките, които се докосват през нощта са посочили, че са щастливи във връзките си, докато същият отговор дават едва 68% от двойките, които не осъществяват физически контакт през нощта.
Естествено, ако с партньора ви обичате да спите разделени, това съвсем не означава, че не сте щастливи. Понякога всеки има нужда да си почине на другия край на леглото, но трябва също да знаете, че е добре от време на време да се сгушвате заедно, прегръдките и целувките винаги повишават нивото на щастието.
текст: Елена Михайлова
снимки: http://herbeauty.co

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)