MAN_Lion's_city_G_bus_in_Sofia

В София пускат тридневна карта за градския транспорт, с която се ползват намаления в заведения, книжарници и музеи

03 декември 2017

Столичани и гости на града вече могат да си извадят тридневна карта за градския транспорт, с която да ползват намаление в кръчми, музеи и книжарници. Тридневната „Карта София“ за градския транспорт вече е обновена и важи за повече обекти, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

Срещу 20 лева желаещите ще имат възможност освен да се движат по всички линии на градския транспорт, да се възползват от намаления в цените в над 50 обекта в столицата. Сред тях има заведения за хранене, музеи, книжарници, обекти за спорт и развлечение. С превозния документ може да се покара по-евтино и картинг.

„Подобна карта и досега можеше да се закупи, но обектите включени в нея бяха доста по-малка бройка и не предизвика голям интерес у столичани“, обясниха от ЦГМ пред в. „Монитор“.

Картата с новите обекти вече е пусната в продажба. Тя е за срок от три последователни календарни дни, а валидният период се изписва на лицето й в момента на издаването. Документът може да се използва само от един човек, уточниха от ЦГМ.

В момента от общинската фирма подготвят книжка-каталог за обектите, в които ще се ползват отстъпки, която да се предоставя при издаването на „Карта София“. Дотогава хората могат да се информират за отстъпките на сайта на дружеството.

Например с картата ще се ползва намаление за Симеоновския лифт на Витоша. Безплатно ще може да се посети галерия-музей „Дечко Узунов“, Гарнизонното стрелбище, музея на Софийския университет, музея по минералогия, петрология и полезни изкопаеми, музея по палеонтология и музея за история на радиото. В други музеи пък отстъпката е 1 лв. „Карта София“ предоставя 50% намаление на цената на билета за влизане в Ботаническата градина и музея „Земята и хората“. Отстъпките за софийските кръчми варират от 5 до 10%. От дружеството прогнозират, че интересът към „Карта София“ ще бъде засилен в периодите на активен туризъм. Също така очакват повече продажби по време на председателството на страната на Съвета на ЕС, което ще се проведе през първата половина на 2018 г. Тогава се очаква столицата да бъде посетена от над 20 000 европейски делегати.

снимка: wikimedia.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)