ресторант

В Токио отвориха ресторант, който прилича на пещера

18 март 2018

В Токио отвориха ресторант, който прилича на пещера. Животът на палеолитните хора вдъхновява японския архитект Риоджи Иедокоро. В резултат на това той разработва концепция за ресторант под името Nikunotoriko. Неговият интериор наподобява естествената среда на нашите предци. Първият етаж от двуетажното здание, което се намира в района Ропонги в Токио, е оформен като истинска пещера, а на вторият може да се наблюдава стилизирана гора, пълна с буйна растителност.

На покрива на заведението има зона за барбекю, където гостите могат да се насладят на вкусна вечеря на открито. Предлагат се предимно ястия от месо и зеленчуци, приготвени на скара.

Дизайнът на Nikunotoriko призовава да забравите за градската суета и да се върнете към природата. На първия етаж, посетителите са добре дошли на стъклена маса с дължина 6,5 метра, чийто рисунък напомня на дим – често срещана гледка в епохата на палеолита, когато храната се е приготвяла на открит огън. Стъклените стени имитират каменни пещери, а голямо огледало създава усещане за безкрайност, сякаш пещерата продължава вечно.

Снимка: Ryoji Iedokoro

Снимка: Ryoji Iedokoro

Междувременно на втория етаж ламинираните плоскости на пода създават усещане за ходене по земята. Поставени са 126 метални тръби, които служат за основа на стилизирани дървета и в същото време изпълняват ролята на закачалки за дрехи. В унисон с атмосферата, гостите на ресторанта седят върху възглавници на пода около ниска маса, подобно на пещерни хора около лагерния огън. Всеки етаж има площ от 65 квадратни метра и могат да бъдат настанени около 20 души.

Вижте още: В Париж отвориха ресторант за нудисти (видео)

Снимка: Ryoji Iedokoro

Снимка: Ryoji Iedokoro 

превод и редакция: Силвия Аризанова

снимка: Ryoji Iedokoro

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)