Габриела Кирова – от художествената гимнастика до короната на „Мис България“

05 декември 2016

Само преди броени дни, красивата варненка Габриела Кирова стигна до една своя заветна мечта – титлата (и отговорността) на „Мис България“. Днес, в едно откровено интервю пред пред камерата на In LIFE, тя разказва за пътя от художествената гимнастика до короната на най-красивата жена у нас.

Грациoзна, с  правилна стойка, нежна и съвсем естествеан – качества, които от пръв поглед правят впечатление, когато я видиш за първи път отблизо.  Габриела смята, че част от тях е  усвоила от художествената гимнастика и според нея те били решаващи за победата й на „Мис България“. Да носи короната, е нейна мечта още от дете, макар това да е първият и конкурс след „Мис Варна“, който я изпраща на финала в София. Започва да тренира художествена гимнастика още от 6-годишна възраст. „Посетихме заедно с майка ми и сестра ми световната купа в Солун и помня, че бях много впечатлена от българския отбор и исках да се запозная с тях. След състезанието охраната ме допусна до нашия щаб и имах възможността да видя момичетата отблизо. Казах им, че искам и аз да тренирам“.

Мис България 2016 Габриела Кирова

В Солун българските грации я насочват към варненския клуб по художествена гимнастика „Чар“. Тренирала под ръководството на Мария Чипрянова и Филипа Филипова, а не след дълго интерес към нея придобили и от „Левски“ – София. „След това ме приеха в националния отбор и започнах да участвам в много национални и международни състезания“, допълва Габи. В колекцията си от титли тя има сребърен и бронзов медал от европейско първенство.

TON_5762

„Цялото ми детство в общи линии премина в залата по гимнастика и нямах типичното лудо детство като повечето хлапета – с време за щуротии и игри“. Тя смята че, именно спортът я подготвя за сбъдването на мечтата и  да спечели титлата за най-красива българка. „Не можех да повярвам, когато чух името си. Почувствах се страхотно. Едва няколко дни по-късно успях да се отърся от еуфорията. За моя огромна радост завързах и много добри приятелства с някои от участничките, сред които претендентките от Силистра, Пазарджик и Враца. С първата ми подгласничка Рени Радева – Мис Бургас, също си станахме много близки. Всички те са много нежни и интелигентни момичета и се подкрепяхме през цялото време“, радва се Кирова.

TON_5981

На церемонията в зала „Рейнбоу плаза“ присъствала майка и, а първите и думи след конкурса били, че я обича и се гордее с нея. Баща и който не присъствал на конкурса, бил пък първият човек на който се обадила след като спечелила.
През последните месеци тя усилено се подготвяла за конкурса, като прекарвала по няколко часа на ден във фитнеса, спазвала хранителен режим, състоящ се предимно от салати. За международния конкурс „Мис Планет 2017“ ще си наложи дори по-строги правила на подготовка. „Светът има нужда да вижда естествена красота и истински жени“, смята настоящата Мис България.Между подготовката за регионалния и националния конкурс тя все пак успява и да завърши висшето си образование. И въпреки че не успява да отиде на дипломирането си, поради многото си ангажименти, записала кратък видео поздрав за колегите си. Габриела е завършила бакалавър във варненския университет за мениджмънт в специалността „Управление на хотелите“.

Мис България 2016 Габриела Кирова

Владее английски и гръцки език, тъй като майка и е родом от южната ни съседка и със семейството често отскачат дотам. „Гърция е уникална страна, ако си любител на хубавата храна, музика и желаната вълшебна ваканция. Винаги е била предпочитана и желана дестинация от туристи, а хората са изключително гостоприемни. Морето е кристално, нощните заведения са на ниво и определено има какво да се види“, казва Габи.  Две поредни години именно там тя изкарва летния си стаж в местни хотели. Бъдещето си вижда като успешен мениджър на голям хотел, но за момента целта и е да носи достойно титлата си и да представи България по-най добрия начин.

Екипът на In LIFE и желае успех!

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)