chara-schreyer-los-angeles-home-01

Галерията на Чара Шрайер

08 ноември 2015

Днес архитектурните ни пътешествия ни отвеждат в една галерия. Да – галерия. В първия момент всеки би казах, че това е просто един дом. Но, всъщност, това е галерията за съвременно изкуство на Чара Шрайер.

chara-schreyer-los-angeles-home-07

Тя се намира на хълмовете на Лос Анджелис и всяка една точка от нея предоставя неописуеми гледки и пространства. Идеята на галеристката определено е интересна – да представи богатите си експонати от произведения на изкуството по един по-различен начин. Колекцията е представена като част от интериора и отивайки в тази галерия – дом можеш да видиш как стои всяка една картина, пластика или инсталация в интериорното и екстериорно пространство. И как би се вписала и в твоето.

chara-schreyer-los-angeles-home-06

chara-schreyer-los-angeles-home-02

chara-schreyer-los-angeles-home-13

Модерната и категорична линия в архитектурното решение на галерията, препращат и към модерното изкуство, което е във фокуса на внимание на Чара.

chara-schreyer-los-angeles-home-03

chara-schreyer-los-angeles-home-04

chara-schreyer-los-angeles-home-05

Когато сте виден колекционер и домът ви е пълен с творби на големи художници, всяка нова идея за представянето на Изкуство е добре дошла. Често произведенията на изкуството ги виждаме в галерии и търговски пространства и не можем да си представим как биха стояли в дома ни или как да ги аранжираме в собственото си пространство. Това е в основата на идеята на Чара да създаде дом-галерия. Избрала е модерна къща, с категорични бели стени, дърво и метал, без излишна помпозност на детайла, за да може на този изчистен и стерилен фон да изпъкнат по възможно най-добрия начин произведенията на авторите.

снимки: Roger Davies for AD

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)