Снимка: БТА

Галерия „Капана“ – най-новото АРТ пространство в Пловдив

16 юли 2019

С изложба „Избрано от фонда на община Пловдив“ в Пловдив бе открита галерия „Капана“. Най-новото културно пространство в града се намира на ул. „Райко Даскалов“, в близост до едноименния творчески квартал.

На двете нива и във всички четири зали в галерията са показани 110 картини – живопис, избрани измежду над 2700 художествени произведения, които се намират в кабинетите на общината и в други обществени институции и училища.

Куратор на представителната експозиция е Красимир Линков, директор на Градска художествена галерия – Пловдив. Той уточни, че сред авторите на картините са изтъкнати пловдивски художници като Кольо Витковски, Димитър Киров, Йоан Левиев, Енчо Пиронков, Атанас Згалевски, Георги Божилов – Слона.

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Картините са събирани от общината от 1980 г., като сред тях има откупки от общи изложби и пленери, които тя е организирана. Според Красимир Линков, една такава изложба се подготвя много трудно, защото по думите му „тя е много пъстра, с много различни стилове и художници от различни поколения“.

От друга страна, подчерта Линков, това пък е интересно, защото публиката може да види работи на художници, които вече са променили стила си, развили са се в друга посока или дори са се отказали от рисуването.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)