618x346

Галиано строи мостове

28 април 2015

На всяко действие има противодействие, а последствията от някои неправилни постъпки могат драматично да променят живота ти, особено, ако изпълняваш главната роля в антисемитско видео, тайно записано в претъпкан ресторант.

После някой продава видеото, записано с мобилен телефон, на британски таблоид – и на него Галиано на любимата си очукана маса в La Perle казва на няколко жени, които той очевидно е смятал за еврейки: „Обичам Хитлер!“ и „Хора като вас биха били мъртви сега. Вашите майки, вашите прадядовци, всички те биха били в газовата камера.“

Дали причината е дълбок антисемитизъм – или просто неадекватен изблик – няма значение!

За шефовете си в Christian Dior и луксозния конгломерат LVMH, Галиано със същия успех би могъл да скочи в отходната яма в тоалетната на La Perle. Те директно го уволняват. Когато изпълнителният директор на Dior Сидни Толедано представи прет-а-порте колекцията на модната къща – колекцията на Галиано – няколко дни по-късно, той дори не спомена името на моделиера.

Дизайнерът също така губи правото да работи за гамата от дрехи и аксесоари с марката Galliano, в която Dior притежават 92 процента.

И така цената, която плаща Джон Галиано е висока – позицията му в модна къща Dior, както и три години от живота, които той прекара в рехабилитационни центрове. Но Джон е един от щастливците, които наскоро получиха своя втори шанс в неблагосклонната за прошки модна индустрия.

На 12 Януари, 2015 дизайнерът представи колекцията Maison Margiela Artisanal пролет-лято 2015, която се превърна в отправна точка в новия му живот: в нея той показа традиционни за него модели – микро-шорти, корсети и леопардови якета, а на следващото шоу – Maison Margiela есен-зима 2015 стана ясно, че Galliano е преодолял изпитванията и започва всичко отначало, начело с огромния си талант.

Човек би си помислил, че дизайнерът е изгорил всички мостове, но определено бърка. Джон определено е решил да се справи с призраците от миналото – Галиано продължава да гради отношения с еврейската общност (тук е мястото да припомним, че след събитията от 2011 дизайнерът отправи публично извинение за нанесената обида). А другия месец – на 28 май 2015г., Джон е поканен за говорител в конференцията Connect – поредица от събития, организирани от лондонските синагоги. Той ще участва в дискусия за мода, която ще се проведе в синагога в централен Лондон, негови партньори в дискусията ще бъдат Морийн Кендлър от еврейското училище в Лондон и равина Сам Тейлър.

Джон Галиано е в състояние да признае грешките си и да се справи с последствията от тях. Поздравления!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)