Снимка: БГНЕС

„Галъп“: Слави може да успее в политиката, ще дръпне младите след себе си

02 август 2019

„Слави Трифонов има всички шансове да успее в политиката“, сочи изследване на „Галъп Интернешънъл“, проведена по метода „лице в лице“ сред 833 души между 5 и 12 юли. Според резултатите, от новата партия на тв водещия – „Няма такава държава“, трябва да се притесняват протестните, популистките, патриотичните формации.

„Това при Слави Трифонов е преди всичко доверие в човек, който е стоял отстрани на политиката и е бил неин коректив, доверие в телевизионен водещ. А когато влезеш в политиката, започват да гледат на теб по съвсем друг начин и това доверие започва да се харчи“, коментира социологът Първан Симеонов пред Нова телевизия.

Снимка: Vesti.bg

Снимка: Vesti.bg

„Най-големият му резерв са млади хора, които биха гласуват за пръв път. Това е и добра новина, защото има нова енергия. Това е и лоша новина, защото този тип избиратели са много непостоянни. Разбира се и БСП трябва да се притеснява, защото може да им отнеме донякъде монопола върху протестното и наказателно гласуване“, каза Първан Симеонов.

Социологът коментира, че от ГЕРБ обаче също трябва да се притесняват, тъй като типът на гласоподавателите на Трифонов са били и гласоподаватели на партии като ГЕРБ. По думите му, Трифонов се опитва да изгради образ на човек, който е равно отдалечен от всички политически сектори.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)