gazpacho-with-shrimp-retouch-4-1

Гаспачо със скариди

08 юли 2018

Необходими продукти:
домати – 5 бр.
захар – 1 ч.л.
целина – 1 стрък
пресен лук – 1 стрък
моркови – 2 бр.
сол – 1 щипка
чесън – 3 скилидки
краставици – 1 бр.
чушки – 2 бр. малки
скариди – 200 г
зехтин – 1 ч.л.

Начин на приготвяне:
В тенджера се нагорещява зехтинът, скаридите се почистват и се запържват за 1-2 минути, докато станат леко златисти. Накрая се посоляват и се отстраняват от огъня, като се слагат върху салфетка, за да може мазнината, която е останала по тях, да попие. Оставят се настрани, докато изстинат. Приготвя се супата: доматите се попарват с вряла вода за окoло 5-10 секунди, след това се белят. Един домат се нарязва на малки кубчета (доколкото това е възможно). Целината се реже на парчета, след нея и морковът, и след това двете последни се пасират заедно с останалите четири домата, и прибавят към кубчетата домати. Чесънът и лукът се нарязват на много ситни парченца и се прибавят към супата. Краставицата се реже на малки кубчета и също се прибавя. После се слагат солта и захарта (заради доматите) и всичко се обърква. Накрая се слагат и наситнените на много дребно чушки. Към гаспачото се прибавят и скаридите, като може да се сервира с бучка лед.
текст: Веселина Кацарева
снимка: brinasbites.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)