dsc_0459

Гаспачо

11 юли 2014

Лятото дойде и тараторът зае първото място на масите ни като перфектната компания за изстудената мастика. Предлагаме ви един друг вариант за студена супа, алтернатива на любимия на българите таратор – испанската студена супа гаспачо. Тя ще преобърне представите ви, че доматената супа трябва да е топла. Освежаваща през горещите летни дни, студената супа гаспачо може да се превърне и в чудесно мезе за чаша ракия. Нейната рецепта идва при нас от Испания – страната на биковете и тореадорите.

Необходими продукти:
1 кг добре узрели домати
1 краставица
1 чушка
½ глава лук
2-3 скилидки чесън
½ връзка магданоз
зехтин
сол, черен пипер
2 филийки хляб без кората (за сгъстяване)

Начин на приготвяне:
С миксер разбийте всички продукти до получаването на течна консистенция. Изсипете сместа в керамична или стъклена купа. Покрийте и оставете в хладилника поне за 1 час, а най-добре за цяла нощ. Преди поднасяне украсете със стръкчета магданоз и кротони.

За да научавате още вкусни рецепти се присъединете към страницата на inlife.bg във Facebook!

снимка: mayihavethatrecipe.com

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

  1. 2 в 1 – хем вкусно, хем освежаващо! Определено ще изпробвам довечера рецептата! Благодаря In LIFE :)

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)