Давид Лашапел за Lavazza 2002

Геният Давид Лашапел е новият фотограф на календара на Lavazza

19 юни 2019

Един от най-известните и уважавани майстори на идеята пред обектива Дейвид Лашапел е фотографът на новия Lavazza календар 2020. Това бе официално обявено преди броени дни по време на предварителния преглед на американската фотографска изложба „Atti Divini“, която се проведе в Reggia di Venaria в Торино и чийто партньор е Lavazza.

Сътрудничеството на италианската компания за кафе потвърждава дългосрочния й интерес към изкуството и по-специално към фотографията, както и заявения от нея ангажимент към устойчивото развитие с цел защита на Земята. Това ще бъде и идеята, заложена в основата на художествения проект, осъществен под творческото ръководство на агенцията на Armando Testa.

Moreto_Nebeto_Chovek_NorthernStar

Сред непубликуваните творби в изложбата „Atti Divini“, премиерно бе изложена и една от уникалните фотографии за календар 2020 на Lavazza. Името на творбата е „Осъзнаване – как се чудя какво си ти“ и представлява образ, предназначен да бъде едновременно призив за осведоменост и послание, което показва колко важна е нашата планета. Небето, морето, човек в центъра на сътворението, ръководен от своята северна звезда…

Сътрудничеството между Lavazza и фотографа-провокатор Лашапел датира още от 2002 г. с календара „Espresso & Fun“. Десет години по-късно то отново е подновено за 20-то юбилейно издание „The Lavazzers“, в което заедно с още 11 майстори на фотографията участва и гениалният американец.

Давид Лашапел и Франческа Лаваца

Давид Лашапел и Франческа Лаваца

„Лашапел успява да тълкува ценностите, в които ние силно вярваме, и за нас е привилегия да работим с него. Докоснахме се до теми от голямо социално въздействие и се опитахме да разкажем историята за важността на връзката с природата“ – подчертава Франческа Лаваца, член на борда на Lavazza Group.

Lavazza календар 2020 е заснет на Хаваите и ще бъде официално представен през есента!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)