623620

Ген.Мутафчийски: Напът сме сами да провалим всичко! Ще предложа по-строги мерки!

10 април 2020

 „Навсякъде градовете са пусти, а в България улиците са все по-пълни. Сега сме напът сами да провалим всичко, за съжаление. Това каза проф. ген. Венцислав Мутафчийски в предаването „Панорама“ по БНТ.И направи сравнението с първите седмици, когато и нашите улици бяха пусти и хората бяха дисциплинирани.

Заради притеснението си какво ще последва по празниците проф. Мутафчийски ще предложи на правителството да бъдат въведени още по-строги мерки – задължително носене на маски навън и строг контрол върху движението.

„Смятам, че би трябвало да се предложат още по-строги мерки. Абсолютно задължително носене на маски и по-строг контрол за движение на тумби на улиците“, отсече той.
Многолюдните улици през последните слънчеви дни, според него, се дължат именно на факта, че нямаме много заболели и починали, и ще се окаже, че успехът от адекватните мерки ще ни изиграе лоша шега. Шефът на Оперативния щаб изрази възмущението си, че успехите ни дотук в овладяването на заразата ще се окажат напразни.

„Това разколеба много хора, че въобще такова животно като коронавирус няма. И начинът на говорене в обществото. Появиха се много хора, които отправяха грешни послания. Няма единност в обществото“, съжали ген. Мутафчийски.

Според него това стълпотворение на улиците през последните дни е обидно към всички онези хора, които стриктно и отговорно спазват мерките от самото начало.

„И това са млади хора, с добри професии, с хъс към живота“, подчерта генералът. „Една малка част в момента нарушават правилата и ще изкриви целия успех, това е обидното. Хора, които загубиха работата си, психическото си здраве, и въпреки това спазват мерките. Това е обидно – да не бъде оценена тяхната жертва“, каза с огорчение Мутафчийски.

Ние показахме на света, че може да се справи една малка държава с ограничен ресурс„, отсече генералът.

„Фактите показват, че се справяме добре и това не е персонална заслуга, това е заслуга на всички, които спазват карантината. Аз все пак бих призовал хората да се молят от вкъщи и да останат вкъщи“, апелира той за Великденските празници.

Попитан дали се радва на огромната си популярност, шефът на ВМА отсече: „Не, не ми харесва!“

„Аз имам достатъчно популярност в моите си среди“, реагира военният хирург.  „Сега малко се чувствам изнасилено популярен, бих предпочел да не съм“, категоричен беше шефът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, чийто рейтинг надмина дори този на премиера.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)