IMG_7994

Георги Господинов представи „Всичките наши тела“

22 юни 2018

Георги Господинов безспорно е име, добре познато не само в българската културна среда, но и в цяла Европа – нещо, в което лесно може да се убедите, ако прочетете няколко рецензии за негови произведения от критиката на Стария континент.

В последно време обаче, талантливият автор събира почитатели и зад Океана. Както е известно, той близо година бе в Ню Йорк, САЩ, със спечелена литературна стипендия в Нюйоркската библиотека, която е една от най-престижните литературни стипендии в света.

IMG_7951

Именно там се появи и най-новата му книга „Всичките наши тела“, чиято премиера в София бе на 21 юни в Младежки театър „Николай Бинев“. Георги Господинов бърза да уточни, че макар произведението да е завършено в Америка, то историите в него са от последните 10 години.

На брой са „103 свръхкратки истории“, както сам ги нарича. „Свръхкратки заради бързината и бъбривостта на времето ни днес“. „Днес, когато се говори много и напосоки като в кръчма, добрата къса история идва да ни даде мяра за всяка дума. И за всяка минута. Ще ми се да е така“.. коментира писателят.

Георги Господинов

А мнението на европейската критика е категорично – „“Господинов пише като в сън“ – Томас Тура, Дания и „Един от най-важните европейски писатели днес“… Алберто Мангел.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)