phpnstu5h

ГЕРБ кандидат президенска двойка – Цецка Цачева – Пламен Манушев

02 октомври 2016

Кандидатите за президент и вицепрезидент на ГЕРБ за тазгодишните избори са досегашният председател на Народното събрание Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев.

Трябва да има една майка тази нация – с това мото Бойко Борисов издигна Цачева за кандидат за президент на ГЕРБ. Освен това тя била юрист и щяла да общува най-добре с Конституционния съд. Цветанов знаеше, че ще говоря 3-4 часа и затова ми е сложил стола – ще си съкратя обаче словото. Това бяха първите думи на Борисов в речта му по обявяване на кандидатите.

gledachka-na-bob-cecka-cacheva-shte-e-kandidatyt-na-gerb-404009

Премиерът си призна, че и неговата кандидатура за президент е била обмисляна, но ако се бил кандидатирал, е щяло да бъде „дезертьорство“, макар че в личен план това вероятно било по-добре за него. Президентските избори са вот на недоверие за нас, подчерта Борисов, който добави, че след него идвала Йорданка Фандъкова, от която всички се страхували. За Бойко Борисов обаче Фандъкова „му е по-важна“ в София. Липсата на Томислав Дончев пък щяла да се отрази тежко в областта на енергетиката и еврофондовете.

Цецка Цачева Данговска е родена на 24 май 1958 г. в с. Драгана, община Угърчин, област Ловеч.

Завършила е право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Работи като юрисконсулт в Окръжния народен съвет в Плевен, където по-късно става началник на правния отдел.

На местните избори през 2007 г. е кандидат за кмет на Плевен от ГЕРБ. Класира се на трето място, избрана е за общински съветник. Преди това 7 години и половина е юридически консултант на общината по времето на кметуването на Найден Зеленогорски, тогава от СДС.

На парламентарните избори през 2009 г. е водач на пропорционалната листа и мажоритарен кандидат на ГЕРБ за 15-ти многомандатен избирателен район в Плевен. Печели мажоритарния вот пред бившия министър на вътрешните работи Румен Петков, тогава от БСП.

Цачева е избрана за председател на 41-то Народно събрание на 14 юли 2009 г. и става първата жена на този пост.

На 27 октомври 2014 г. е избрана за председател на 43-ото Народно събрание.

Цецка Цачева е член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Омъжена е за архитект Румен Данговски, имат син – Румен.

3c36ff264c446e08a610a1b22602d124a5cdc3c0

Вицеадмирал Пламен Манушев е роден на 16 април 1954 г. в Генерал Тошево.

През 1972 г. завършва в средното си образование в Математическата гимназия в гр. Толбухин. Същата година постъпва във Висшето народно военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ във Варна. През 1977 г. завършва ВВМУ и постъпва в редиците на Българската армия. От 1984 до 1986 г. учи във Военноморската академия „А. А. Гречко“ в Ленинград, РСФСР, СССР, добивайки образователна степен „магистър по военно дело“. Следва (1997 – 1998) и успешно завършва Военноморския колеж в Нюпорт, Род Айлънд, САЩ (със статут на генералщабна академия).

Вицеадмирал о.р. Пламен Манушев притежава награден знак „За вярна служба под знамената“ II степен; награден знак „За вярна служба под знамената“ I степен; ловна карабина „Мазалат“; орден „За военна заслуга” I степен – връчен от президента Росен Плевнелиев за дългогодишна безупречна служба, принос за развитието и укрепването на Българската армия и заслуги към отбраната на страната (2012).

В края на 2012 г. Пламен Манушев е назначен за заместник областен управител на Област Варна.
Депутат в 42-ото и 43-ото Народно събрание от избирателен район Варна.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)